Ontwikkeling en Vernieuwing

De wereld van het SIS staat niet stil. Gebruikers willen steeds betere ondersteuning, altijd en overal. Daarom zijn we uw SIS steeds aan het verbeteren en leveren we regelmatig nieuwe functionaliteit.

Vervullen van gebruikerswensen voor continue verbetering

De gebruikers van het systeem hebben meestal de beste ideeën voor het verbeteren het SIS. Dat kunnen handige tips zijn voor beter gebruik van de applicatie, ideeën om de processen beter of sneller te ondersteunen  en verzoeken voor het uitbreiden van de functionaliteit. Ook kunnen er foutjes in de werking aan het licht treden. Dergelijke fouten worden altijd meteen door het Expertisecentrum hersteld. Ook kleine verbeterwensen worden snel doorgevoerd. Grotere wensen worden door het Expertisecentrum na overleg met de deelnemende instellingen opgenomen als wijzigingen op de releasekalender. Twee maal per jaar worden deze releases uitgeleverd.

Inzetten van nieuwe mogelijkheden van Campus Solutions

Oracle staat ook niet stil. Vier keer per jaar worden bugfixes, verbeteringen en nieuwe functionaliteit beschikbaar gesteld voor de gebruikers. Oracle ontwikkelt daarnaast generieke ‘frameworks’, waarmee de applicatiebeheerders van het Expertisecentrum of de functioneel beheerders van de instellingen zelf de werkomgeving van de eindgebruikers helemaal op maat kunnen maken.

Innovatieve aanpassingen

Grotere innovaties in de functionaliteit van het SIS, of aanpassingen in de koppelingen met andere systemen, worden door het Expertisecentrum in samenspraak met de instellingen als projecten opgepakt. Vooral voor studenten en docenten worden op deze manier verbeteringen aangebracht in de manier waarop zij met het SIS werken, zodat het opvragen of vastleggen van gegevens gemakkelijker gaat, ook vanaf een smartphone of tablet. Daarnaast staan er vernieuwingen op stapel die het voor studenten en studiebegeleiders gemakkelijker maken om inzicht te krijgen in de studievoortgang.

Meedenken met uw projecten

Binnen de SaNS instellingen staat het SIS niet op zich. Voortdurend verandert het applicatielandschap in de domeinen Onderwijs, Onderwijsondersteuning en Bedrijfsvoering, vaak met consequenties voor het gebruik van het SIS. Het Expertisecentrum denkt met u mee bij dergelijke veranderingen en verbeteringen, zodat u steeds verzekerd bent van de optimale ondersteuning van uw processen.