Op 16 en 17 oktober 2017 was de HEUG-EMEA conferentie in Barcelona. Ruim 150 gebruikers van met name PeopleSoft Campus Solutions uit de EMEA-regio waren aanwezig om zich te laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen rond Oracle’s systemen voor het hoger onderwijs. Zoals gebruikelijk was Nederland goed vertegenwoordigd, met zo’n 40 deelnemers (en ook nog 10 Nederlandstaligen uit België).

Belangrijkste thema’s van de conferentie: nieuwe mogelijkheden van Campus Solutions, de cloud-producten van Oracle, de impact van de komende privacywet en het gebruik van Fluid. Daarnaast leverden diverse sessies handige tips en trucs op om het SIS te verbeteren, voor eindgebruikers of beheerders.

Er waren weer diverse bijdragen vanuit de SaNS-instellingen: o.a. Hylke Hoekstra met een presentatie van de batchgewijze uitschrijving in Leiden (EMEA2017 – Deregistration Automation); Mark van der Molen met tips en trucs voor het maken van workcenters (EMEA2017-Usability-2.0-.pptx); Ivana Jelinek over geavanceerd Excel2CI gebruik bij de UvA; Roelof Conijn over de nieuwe Leidse aanmeld- en toelatingsfunctionaliteit (EMEA2017 – Application Portal in Fluid) en Christien Krens over de dit jaar opgeleverde Fluid-projecten.

Oracle liet zien dat ze voorlopig twee verschillende studenteninformatiesystemen zullen blijven ontwikkelen: Campus Solutions (tot minstens 2027) en het nieuwe Student Cloud (vanaf eind 2017). De aandacht van Oracle verschuift duidelijk naar de Cloud, zoals te lezen in de keynote van Oracle (EMEA2017 – Student Cloud Update) en in de presentatie over de CX-oplossingen die Oracle al in de cloud heeft (EMEA2017 – CX Strategy and Roadmap). Maar er zijn ook nog veel verbeteringen in Campus Solutions (EMEA2017 – CS ROADMAP).

Daarnaast was er een presentatie van Lucas Heymans over de impact van de nieuwe privacywet op het SIS (EMEA2017 – GDPR).

Ook CY2 was present met diverse presentaties, o.a. over de mogelijkheden die Campus Solutions nu al heeft om te voldoen aan de nieuwe privacywet (EMEA2017 – Privacy and Campus Solutions), over de mogelijkheden van het nieuwe Forms & Approval framework (EMEA2017 – Fluid_Forms_Approvals) en over de manier waarop de home page van studenten in uSIS in Leiden is ‘gebrand’ (EMEA2017 – Brand your Student Self-service Fluid Homepage).

Vanuit Cambridge was er een interessante presentatie over de manier waarop ze daar rollen aan gebruikers laten toekennen (door hun baas) (EMEA2017 – What is the Perfect Job for Me No Demo) en vanuit Brussel een presentatie hoe ze hun aanmeldsysteem hebben geïntegreerd in Campus Solutions (EMEA2017 – Migrating an external admissions application into Peopl…).